ALEGERI PARLAMENTARE. 18,2 milioane de români sunt aşteptaţi duminică la urne

Data publicării:
20121206 20bec-37228

Numărul exact al alegătorilor este 18.248.414, conform comunicatului Biroului Electoral Central, care a publicat integral situaţia secţiilor de votare organizate pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, pe circumscripţii electorale şi localităţi, cu numărul alegătorilor arondaţi pe fiecare secţie de votare.

Alegeri parlamentare, duminică, 9 decembrie | MEDIAFAX FOTO

Oficialii BEC au precizat pentru Digi24 că au primit abia joi listele electorale de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, publicându-le la scurt timp. MAI este cel care se ocupă cu actualizarea listelor electorale şi are obligaţia să le trimită către secţiile de votare cu trei zile înainte de scrutin.

Marţi, Alianţa România Dreaptă ceruse Ministerului Administraţiei şi Internelor să comunice oficial numărul alegătorilor cu drept de vot. Miercuri seară, Traian Băsescu acuza deja posibile fraude electorale, întrucât Biroul Electoral Central nu făcuse public până la acea oră numărul de alegători.

„Actualul Guvern condus de doctorul Ponta este predispus la fraudarea alegerilor. Mai sunt trei zile până la alegeri şi creează condiţii de fraudare prin neanunţarea numărului de electori. Este obligaţia Guvernului să facă public numărul de cetăţeni români cu drept de vot. Îi atenţionez să nu uite, cum au uitat la referendum, pe cei 500.000 de cetăţeni români cu domiciliu în străinătate. Ei au domiciliul stabil şi trebuie incluşi în listele permanente din diaspora”, a spus Băsescu, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Tot preşedintele a explicat că situaţia exactă a alegătorilor se află la MAI, în timp ce Direcţia Consulară realizează actualizarea listelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri