ALEGERI. Peste 300 de incidente în primele două săptămâni de campanie

Data publicării:
25112012 20incidente 20campanie-35184

Cele mai multe sesizări au fost făcute în judeţele Prahova şi Gorj, 30, respectiv 20, iar cele mai puţine în Satu Mare, Bihor, Teleorman şi Olt. Totodată, poliţiştii au aplicat amenzi de peste 43 de mii de lei.

Numărul de infracţiuni şi contravenţii este însă mult mai mic comparativ cu primele două săptămâni ale campaniei electorale pentru alegerile locale, când fuseseră deja înregistrate peste o mie de sesizări.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajboc, a precizat că din cele 348 de sesizări, 190 sunt în mediul rural şi 158 în mediul urban.

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, 45 la sută dintre plângeri reprezintă sesizări privind nerespectarea locului de afişaj şi distrugere sau degradarea afişelor electorale.

20 de suspiciuni de mită electorală

Ministerul face verificări în 127 de cazuri sesizate ca infracțiuni, dintre care 20 pentru mită electorală.

În Bucureşti, au fost înregistrate 34 de sesizări, iar judeţele cu cele mai multe sesizări privind nerespectarea legislaţiei privind campania electorală sunt Prahova, unde au fost înregistrate 30 de reclamaţii, şi judeţul Gorj cu 20 de sesizări.

În Satu Mare, Bihor, Telorman şi Olt au fost înregistrate cele mai puţine sesizări.

Putătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor a precizat că de luni vor fi trimişi în fiecare judeţ ofiţeri juridiciari, în teren existând deja 50.000 de angajaţi MAI, pentru respectarea normelor legale privind campania electorală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri