Sari la conținut

Doi pacienţi evadați dintr-un spital de psihiatrie, prinși după două ore. Poliția refuză să dea relații despre ei

Poliţiştii din Buzău sunt în alertă după ce doi bolnavi internaţi în Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Sapoca au evadat vineri seară. În întreg judeţul au fost formate filtre pentru găsirea celor doi.

ACTUALIZARE 22:48 - Cei doi bolnavi dispăruţi din Spitalul de Psihiatrie şi pentru Masuri de Siguranţă Săpoca au fost prinşi de poliţişti pe malul râului Slănic, care trece prin apropierea spitalului, la două ore de la sesizarea dispariţiei. Pacienţii au fost reinternaţi.

Potrivit poliţiştilor din Buzău, cei doi pacienţi care au evadat de la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca au fost găsiţi pe malul râului Slănic, care trece prin apropierea spitalului, la aproximativ două ore la când le-a fost sesizată dispariţia.

Cei doi pacienţi, de 24 şi 30 de ani, au fost predaţi îngrijitorilor şi reinternaţi.

Poliţia refuză, însă, să precizeze dacă cei doi sufereau de afecţiuni psihice sau erau condamnaţi pentru infracţiuni săvârşite anterior.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Buzău, Mihail Drăghiciu, două persoane au evadat de la spitalul Sapoca, iar zeci de poliţisti şi jandarmi îi caută.

Poliţiştii au constituit filtre şi-i caută, atât în zona Spitalului Sapoca cât şi în restul judeţului.

Drăghiciu nu a precizat dacă cei doi evadaţi sunt periculoşi şi provin din rândul celor internaţi la Sapoca pentru infracțiuni grave comise în trecut.

Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă de la Sapoca este unul dintre cele patru spitale pentru măsuri de siguranță din România, are 810 locuri organizate în 11 secții din 4 locații și deserveşte 12 județe.

Sursa: News.ro