Alertă în Botoșani, după ce patru mașini au fost incendiate. Piromanul este căutat de polițiști

Data publicării:
incendiu Botoșani
Foto: botosaneanul.ro

Este anchetă la Botoșani, după ce, în timpul nopții de luni spre marți, mai multe mașini parcate pe străzile din oraș au fost incendiate de o persoană necunoscută care le-a stropit cu substanțe inflamabile. Patru autoturisme s-au făcute scrum, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani, pompierii au fost solicitați să intervină în noaptea de luni spre marți pentru stingerea mai multor incendii care au cuprins, pe rând, trei autoturisme și o autoutilitară din Botoșani.

Totodată, pompierii au intervenit și pentru stingerea unui incendiu la parterul unui bloc din oraș după ce au cărucior de copil a luat foc.

ISU Botoșani arată că în toate cele cinci cazuri există suspiciuni că incendiile au fost provocate intenționat.

Cel mai probabil, cele cinci incendii înregistrate în municipiul Botoșani au fost generate cu intenție. Prima intervenția a fost la un autoturism a fost cuprins de flăcări. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta în interiorul mașinii, existând pericolul de propagare a flăcărilor la alte autoturisme parcate în zona. Apoi salvatorii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit la parterul unui bloc. Când au ajuns la fața locului, pompierii au constatat ca ardeau un cărucior de copil și mai multe jucării, iar casa scării era plina de fum. Zece minute mai târziu, un alt apel la 112 anunța un incendiu care a cuprins un autoturism, la fel ca și în cazul incendiului de mai devreme incendiul se manifesta în interiorul mașinii. După ora 01.00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea a alte două incendii, la sosirea forțelor de intervenție la fata locului, ardeau mai multe deșeuri menajere dintr-un tomberon și cauciucurile din spate ale unei autoutilitare”, au transmis reprezentanții ISU Botoșani.

În acest caz și polițiștii au deschis o anchetă și fac cercetări pentru identificarea autorului incendiilor.

Un dosar penal pentru distrugere a fost deschis de polițiștii botoșeneni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri