Alertă la malul mării. Cinci turiști înghițiți de valuri

Data publicării:
steaguri salvamar 09 08 2015 captura 1

Imaginile au fost surprinse de un turist din Neptun. Un tânăr de 17 ani a fost scos din apele agitate de către salvamari şi resuscitat minute în şir. Băiatul a fost apoi internat la spitalul din Mangalia.

Medicii au reușit să-l salveze pe tânărul din imagini, care acum este în afara oricărui pericol și va rămâne doar cu o sperietură groaznică, transmite corespondentul Digi24 la Constanța, Alexandru Baran:

Pe mare este furtună şi salvamarii au arborat steagul roşu, care le interzice turiştilor să intre în apă. Însă mulţi ignoră pericolele şi fac baie în apa agitată. Adulți și copii, deopotrivă. Nu-i sperie nici măcar valurile care în unele locuri ajung şi la doi metri înălţime.

Gabriel Culea, coordonatorul Serviciului Salvamar din Mamaia: S-a arborat steagul roșu, ceea ce înseamnă interzis la scăldat. Sunt foarte multe persoane care ignoră aceste semne. Sunt mulți părinți cărora le explicăm că e pericol, mai ales că folosesc elemente gonflabile, colaci, care consideră ei că sunt un element de siguranță, dar se înșală, curentul e foarte puternic și când nu sunt supravegheați puțin, sunt atrași de curenți în larg.

Sancţiuni există, dar salvamarii spun că nu are cine să le aplice. Mai exact, potrivit unei Hotărâri de Guvern, cei care intră în apă atunci când este arborat steagul roşu pot primi amenzi între 500 şi 1.000 de lei. În Constanţa însă, poliţia locală spune că nu are atribuţii în acest sens, iar Primăria recunoaşte că nu a delegat nicio instituţie să aplice aceste amenzi.  

Potrivit prognozei meteorologice, vântul va continua să bată cu putere, dinspre nord-est, şi săptămâna viitoare şi cel puţin până miercuri marea va fi agitată.

Citiți și: Marea a devenit amenințătoare. Cel puțin patru oameni s-au înecat

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri