Alertă maximă în Tulcea din cauza unui deţinut evadat

Data publicării:
gratii inchisoare detentie sursa foto digi24

Este alertă maximă la Tulcea. Oraşul este împânzit de filtre ale Poliţiei şi Jandarmeriei, după ce un deţinut încarcerat la Penitenciarul Tulcea în regim semideschis a evadat în timp ce se afla la muncă. Tânărul, în vârstă de 23 de ani, era condamnat la doi ani de închisoare pentru furt calificat, iar în luna august 2017 ar fi trebuit să fie eliberat.

Se numeşte Marian Ciuraru şi are 23 de ani. Potrivit poliţiştilor, are 1,65 m înâlţime, iar la momentul dispariţiei purta pantaloni scurţi negri şi un tricou verde. Din cauza lui, întregul oraş a fost înconjurat de poliţişti şi jandarmi înarmaţi. Îl caută pe deţinut încă de la orele după-amiezii.

La fiecare ieşire din oraş Poliţia a organizat filtre. Sunt patru la număr. Cu fotografia fugarului în mână, poliţitii opresc toate autivehiculele. Le verifică, iar şoferii sunt întrebaţi dacă l-au văzut cumva sau dacă pot oferi detalii despre el.

Reprezentanţii Penitenciarului Tulcea susţin că tânărul se afla la muncă, împreună cu mai mulţi deţinuţi şi a reuşit să fugă de cei doi gardieni care îl păzeau la începutul după-amiezii.

Ionuţ Rotaru, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Tulcea: „În vederea capturării deţinutului, s-a luat legătura imediat cu Inspectoratul de Poliţie Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Tulcea, Poliţia de Frontieră Tulcea”

A fost declanşată o anchetă în cadrul penitenciarului. Marian Ciuraru are o condamnare de doi ani de închisoare şi ispăşise 13 luni. Acum, riscă o suplimentare a pedepsei cu de la şase luni până la doi ani. Este al doilea caz de acest fel înregistrat la Tulcea de la începutul anului, după ce, în luna ianuarie, un adolescent arestat preventiv pentru fapte de tâlhărie a evadat: a trecut de paznici şi a sărit gardul penitenciarului. A reuşit să se bucure de libertate doar 35 de minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri