Aleșii mai au bani doar până în iunie, pentru că nu au renunțat la hotel

Data publicării:
parlament mediafax 2

De vină, spun ei, este preşedintele Traian Băsescu, deoarece refuză să promulge statutul senatorilor şi deputaţilor, noua lege care ar permite economii de milioane de euro. Însă actul normativ a fost întors de patru ori la dezbatere deoarece, odată cu reducerea cheltuielilor, parlamentarii şi-au votat şi o superimunitate în faţa legii. 

Parlamentarii ţin cu dinţii de privilegii. Cu chiu, cu vai au votat legea care să permită reducerea cheltuielilor, dar au făcut-o în aşa fel încât să fie inaplicabilă. Aşa că preşedintele Camerei Deputaţilor s-a trezit cu o gaură în buget de 13 milioane de lei şi dă vina pe şeful statului pentru că a refuzat de două ori să promulge statutul senatorilor şi deputaţilor. Soluţia lui Valeriu Zgonea este acum să dea afară aproape jumătate dintre cei 730 de funcţionari parlamentari, pentru că, susţine el, în condiţiile de faţă banii se vor termina în luna iunie.

Economia rezultată ar fi însă infimă în comparaţie cu cea făcută dacă aleşii ar renunţa la hoteluri: dacă ar da afară 300 de angajaţi s-ar strânge aproximativ 600.000 de lei, în schimb dacă nu s-ar mai da bani de hotel, cheltuielile ar fi mai mici cu aproape două milioane de lei pe lună.

Dacă noul statut ar fi intrat în vigoare, parlamentarii ar fi fost nevoiţi să renunţe la cazarea la hotel, dar şi la călătoriile nelimitate cu maşina şi cu avionul. Ceea ce omite însă Valeriu Zgonea să spună este că actul normativ nu a fost încă promulgat deoarece conţine o serie de noi privilegii pe care aleşii şi le-au acordat, motiv pentru care a fost sesizată Curtea Constituţională şi a fost întors în plen pentru reexaminare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri