Alexandra Furnea: Intram în baie ca mieii la tăiat

Data actualizării: Data publicării:
alexandra furnea

Mărturii cutremurătoare despre momentele ce au urmat incendiului din Colectiv. "Nici eu nu ştiu cum am supravieţuit unui asemenea infern", spune Alexandra Furnea, o tânără arsă în club, despre condiţiile pe care a fost nevoită să le suporte în Spitalul de Arsuri din Bucureşti.

A scăpat din iad şi s-a trezit în altul. A plecat cu infecţii nozocomiale şi, la doi de la experienţa traumatizantă prin care a trecut, a găsit putere să povestească în exclusivitate pentru Digi24, despre durerea trăită în spital. Atenție, urmează mărturii care vă pot afecta emoţional!

Alexandra Furnea: „Primul cuvânt care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la experienţa mea din Spitalul de Arşi din Bucureşti este coșmar. Probabil că a fost la fel în toate spitalele din Bucureşti în momentul respectiv. Condiţiile sunt greu de descris, am stat când doi, când trei, când patru într-un salon, toaletele erau la câteva saloane distanţă. La un moment dat am sta într-un salon cu două paturi, unde toaleta era în salon şi asistentele glumeau că era salonul dedicat pacientelor care veneau să se opereze pe sub mână, făcându-şi diferite proceduri estetice, deci era cumva un salon privilegiat acela. Paturile erau susţinute cu ajutorul cutiilor de medicamente care erau aduse din depozit de asistente, nu exista un sistem prin care să putem ridica spătarul. E... cumplit, cumplit. Dar probabil cel mai traumatizant moment era cel al băilor. Acolo intram cu toţii ca mieii la tăiat. Eram suiţi în acestă cadă, eram spălaţi cu un duș ordinar de apartament, cu apă de la robinet. Îmi vine şi mie greu să înţeleg cum am supravieţuit până la urmă unui asemnea infern care s-a adăugat traumei în sine a incendiului şi durerilor de acolo. Am strâns aşa un întreg bestiar de suferinţe. Am fost nevoiţi să suportăm aceste intervenţii care se desfăşurau fără un protocol de anestezie, pe viu, exact cum îmi imaginez eu că s-ar fi întâmplat într-un spital de campanie în timpul celui de-al doilea război mondial.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri