Alexandru Arșinel a fost externat de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal

Data publicării:
note-arsinel razand-1

 

Alexandru Arşinel a declarat corespondentului Mediafax că va continua acasă tratamentul indicat de specialiştii ICUTR.

„Am fost externat miercuri după-amiază, mă simt bine. Sunt acasă, la Bucureşti, încerc să mă refac cât mai repede, ca să pot să mă duc să joc, urmez tratamentul indicat de medicii de la ICUTR. Mă bucur că m-am întors acasă şi aştept să ajung şi la casa cealaltă, teatrul, unde mă aşteaptă mai multe proiecte", a spus Arşinel.

Acesta a subliniat că nu a mai fost consultat de medici din străinătate, dar că rezultatele analizelor medicale efectuate le-au fost trimise şi acestora.

Actorul Alexandru Arşinel, care la sfârşitul lunii august a fost supus unui transplant renal şi externat în 12 septembrie, a revenit în 23 septembrie, la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj, pentru a fi supus mai multor investigaţii medicale, după ce starea de sănătate i s-a deteriorat.

Şeful ICUTR, Mihai Lucan, declara după transplantul efectuat la finalul lunii august, că Alexandru Arşinel este a treia persoană din România în vârstă de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizând că donatorul este un tânăr de 23 de ani care s-a spânzurat după ce a pierdut la jocuri de noroc.

Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta", Emanuel Ungureanu, a depus, în 27 septembrie, la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca, o plângere penală faţă de Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) şi Agenţia Naţională de Transplant (ANT) pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. În plângere, Ungureanu cere justiţiei să lămurească dacă s-au respectat regulile şi criteriile de transplant de rinichi în cazul actorului Alexandru Arşinel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri