Alin Trăşculescu a fost pus în libertate

Data publicării:
07122012 20trasculescu 20eliberat-37493

Fostul deputat de Vrancea Alin Trăşculescu | MEDIAFAX FOTO

Trășculescu a părăsit arestul în urmă cu câteva minute. A refuzat să facă vreo declarație.

Judecătorii au admis recursul depus de fostul deputat. Decizia este definitivă și irevocabilă.

El a spus că nu are nicio legătură cu acuzațiile anchetatorilor DNA. Apărătorii le spuneau judecătorilor că presupusul complice, Marian Calotă, a fost cel care s-a folosit de numele lui Trășculescu pentru a obține mai mulți bani.

Decizia a venit după 3-4 ore de deliberări.

------------------------------------------

Fostul deputat Alin Trăşculescu a susţinut în faţa instanţei că înţelege foarte bine noţiunile de pericol public şi ordine publică, după ce el a iniţiat legea privind violenţa pe stadioane, şi că ceea ce a făcut a fost prin prisma calităţii sale de politician.În acest context, Trăşculescu a arătat că nu va reprezenta o problemă pentru organele de anchetă, dacă va fi lăsat în libertate pe perioada cercetărilor.

Trăşculescu a amintit că el şi-a dat demisia din funcţia pe care a deţinut-o, deşi ştia că nu există cvorum, tocmai pentru a nu încurca demersurile procurorilor anticorupţie.

Fostul deputat de Vrancea a ajuns după gratii pentru că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţi ca să atribuieunor firmecontracte de investiţii avantajoase cu statul.

În rechizitoriul procurorilor DNA, fostul deputat de Vrancea a acumulat acuzaţii de trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trăşculescu şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, noile acuzaţii fiindu-i aduse la cunoştinţă în 22 noiembrie.

Ce argumente a invocat avocatul lui Alin Trăşculescu

Apărarea invoca faptul că nu asupra fostului parlamentar s-au găsit banii pentru presupusul trafic de influenţă, aşa cum susţin procurorii, relatează reporterul Digi24. Totodată, avocatul său încerca să convingă judecătorii că Alin Trăşculescu nu reprezintă un pericol pentru anchetă şi, odată lăsat în libertate, nu are cum să influenţeze martori sau să falsifice probe.

Decizia judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Propunerea de arestare preventivă a lui Alin Trăşculescu a fost formulată după ce, în 20 noiembrie, acesta a demisionat din funcţia de deputat. Joia trecută, instanța Tribunalului București a decis ca Alin Trăşculescu să fie arestat preventiv pentru 29 de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri