Alin Trășculescu s-a predat la sediul IGPR

Data publicării:
29112012 20andreea 20alin-35979

Actualizare 20.05. Avocații lui Alin Trășculescu au depus recurs, în această seară, față de decizia Tribunalului București, care au dispus arestarea preventivă a fostului parlamentar.

Actualizare 19.03. Fostul parlamentar Alin Trășculescu a ales să se predea,joi după-amiază,la sediul Inspectoratului general al Poliției Române (IGPR), nu la sediul Poliției Capitalei, unde se fac în mod obișnuit încarcerările, pentru a executa măsura arestării preventive, dispusă de magistrații Tribunalului București. El urmează să fie însă depus în arestul Poliției Capitalei de un echipaj de poliție.

Practic, judecătorii au decis ca interdicția de a părăsi țara care îl viza pe Trășculescu să fie înlocuită cu mandatul de arestare preventivă pentru 29 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de judecători și comunicat poliției, urmează ca fostul deputat să se prezinte la arestul Poliției Capitalei.

Angajații fostului deputat ar fi încercat să blocheze mașina DNA înaintea realizării flagrantului, au susținut, între altele, procurorii. Mașina ar fi fost blocată timp de șase ore pe șoseaua de centură a municipiului Focșani și în acest fel a fost prejudiciată ancheta.

Afirmațiile au fost făcute de procurorul de caz în sala Tribunalului București în care judecătorii trebuiau să decidă dacă Alin Trășculescu trebuie arestat preventiv.

Alin Trășculescu este acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autorităţi ca să atribuie contracte de investiţii unor firme.

În timpul pledoariilor, procurorul a susținut că Alin Trășculescu trebuie arestat nu numai pentru că reprezintă un pericol social, ci și pentru că a încercat să blocheze investigația DNA. În 11 noiembrie, în ziua în care procurorii l-au ridicat pe fostul deputat, oameni apropiați și mașini aparținând lor au blocat mașinile DNA în trafic. Vreme de șase ore, mașinile DNA ar fi fost blocate pe centura municipiului Focșani.

În sala de ședință, Alin Trășculescu a spus că nu mai are de dat niciun fel de explicații.

Ar fi „tocmit” oameni să-i supravegheze întâlnirile

Procurorii DNA spun că fostul deputat Alin Trăşculescu ar fi „tocmit” oameni care să păzească şi să supravegheze întâlnirile sale cu Marian Calotă şi Alexandru Vintilescu, context în care ar fi fost filate şi maşinile anchetatorilor anticorupţie.

Un alt argument al procurorilor se referă la starea de spaimă a denunţătorului Mircea Alexandru Vintilescu, care a venit „îngrozit” la DNApentru că „trebuie să returneze o şpagă unui deputat”.

Se ferea de paparazzi

Avocaţii fostului deputat nu au negat, în sala de judecată, incidentul din ziua flagrantului. Apărătorii au explicat că oamenii lui Alin Trăşculescu aveau sarcina de a-i proteja imaginea fostului parlamentar.

„Alin Trăşculescu nu avea de unde să ştie că maşinile erau ale DNA, puteau să fie maşini ale paparazzi, în contextul campaniei electorale”, a declarat avocatul lui Trășculescu.

Procurorii DNA susţin că, în ziua flagrantului, omul de afaceri care i-a cumpărat influenţa deputatului, intermediarul şi Alin Trăşculescu s-au întâlnit la cabinetul parlamentar şi au discutat detaliile mitei. Fostul deputat a plecat însă înainte ca omul de afaceri să-i dea banii, iar suma a ajuns la intermediar, susţin anchetatorii, care mai spun că banii urmau să-i fie predaţi lui Alin Trasculescu. Procurorii DNA l-au ridicat pe intermediar dupa ce a plecat de la cabinet, iar pe Alin Trăşculescu l-au reţinut în trafic.

Istoria cazului

Fostul deputat Alin Trăşculescu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din trafic de influenţă. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trăşculescu şi pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, noile acuzaţii fiindu-i aduse la cunoştinţă în 22 noiembrie.

Propunerea de arestare preventivă a lui Alin Trăşculescu a fost formulată după ce în 20 noiembrie acesta a demisionat din funcţia de deputat.

Alin Trăşculescu a fost reţinut din 11 noiembrie până în 12 noiembrie, în jurul orei 6.00. El a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei după ce a expirat ordonanţa de reţinere emisă pe numele lui de procurorii anticorupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Motivul pentru care Dinu Maxer s-a supărat supărat pe Smiley și Damian Drăghici: "Mă deranjează!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...