Alina Cojocaru, mesaj pe Twitter pentru premierul Dacian Cioloș

Data publicării:
alina cojocaru tw

Foto: Twitter

Johan Kobborg, numit coordonator al baletului operei în 2013, a demisionat marți, în urma unui conflict cu dirijorul Tiberiu Soare, care este din 4 aprilie director interimar al Operei Naționale București.

Subiectul scandalului de la Opera Națională din București a ajuns și în presa straină, fiind descrisă situația ca un tumult administrativ.

Balerinii străini care au protestat în semn de susținere pentru Johan Kobborg pe treptele Operei Naționale din București (ONB) au fost huiduiți de mai mulți angajați ai ONB care le-au strigat „Afară din țară! Aici e Opera Naţională a României!"

În faţa Operei, balerina Alina Cojocaru a anunţat ca nu va mai urca pe scena ONB şi că alături de ea alţi 30 de balerini vor, de asemenea, să părăsească instituţia. Printre aceştia s-au aflat balerina Marina Minoiu şi balerinul australian Liam Morris.

În urma acestor proteste, Alina Cojocaru a făcut public un mesaj adresat premierului Dacian Cioloș pentru a „răspunde la acuzațiile nedrepte aduse”.

Balerina susține că ”ținând cont de situația țării, știu că aceasta de la ONB este numai o mică problemă și vroiam să vă mulțumesc din Suflet de timpul acordat.”

Mesajul integral postat de balerina Alina Cojocaru pe Twitter:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri