Alpinist: „Cinci oameni care au murit într-o avalanșă din Bucegi puteau fi găsiți cu un aparat care costă 300 de euro, dar nu poate fi cumpărat”

Data publicării:
Prima Pagina Papua

Acesta susține că oamenii puteau fi găsiți foarte repede, cu un aparat care costă doar 300 de euro, dar care nu poate fi cumpărat de cei de la salvamont, din cauza legislației.

„Eu mă ocup de munte și lumea noastră este o lume plină de oameni cu extraordinar de mult suflet. Acum vreo șapte-opt ani, a fost o avalanșă în Munții Bucegi în care au murit cinci oameni. Acei oameni puteau fi salvați sau găsiți, nu după trei zile, după câteva minute, cu un aparat care costă 300 de euro, după puls. Nu după un transmițător pe care îl ai tu ca accidentat. După puls. Ei bine, în legislația română, acel aparat nu poate fi cumpărat de către salvatori, pentru că nu au voie să cumpere aparate electronice. Și acel aparat există. Toate echipele de salvamont din lumea asta civilizată îl au în dotare, noi nu. Acel aparat nu se poate cumpăra pentru că există niște bariere, niște oameni care au pus bariere pentru că sunt nepricepuți, sunt patiseri, florari. Nu au legătură cu salvarea, cu învățămâmtul și cu tot ceea ce se îmtâmplă. Sunt niște patiseri puși în funcții important, de care ține viața noastră”, a spus David Neacșu la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri