Ambasadorul Austriei: „Recomandăm România ca un loc bun pentru investiţii”

Data publicării:
52691 20373695816055647 201630062865 20o-38462

Invitatul lui Balazs Barabas, ambasadorul Austriei la Bucureşti, Excelenţa Sa Michael Schwarzinger i-a povestit realizatorului că are o părere foarte bună despre România şi, mai mult decât atât, o recomandă investitorilor austrieci. Lucrăm la mai multe proiecte. Unul din ele este că promovăm România şi recomandăm România ca un loc bun pentru investiţii. Încercăm să imbunătăţim relaţiile comerciale, iar când companiile austriece au probleme, tehnice sau de altă natură în România, suntem gata să sprijinim aceste companii să rezolvăm aceste probleme. Avem contacte cu ministerele, cu consiliile judeţene, cu primarii”.

Care este secretul succesului unui domeniu în care şi noi am putea excela, turismul, şi de ce atât de mulţi turişti, inclusiv români, preferă Austria? „Cred că peste tot în lume, turiştii se gândesc ce primesc pentru banii lor. Este o relaţie între cost şi ce primeşti pentru asta. Iar eu cred că oferta Austriei este bună, atât vara, cât şi în perioada iernii. Avem costuri rezonabile, zone foarte frumoase, facilităţi de sport, sănătate şi wellness, deci avem oferte foarte bune şi suntem foarte mulţumiţi de turiştii români în Austria. Ei sunt bineveniţi şi apreciaţi”.

Emisiunea „Paşaport diplomatic” ne face cunoştinţă şi cu soţia ambasadorului austriac, doamna Rosemaria Schwarzinger, una dintre cele mai active soţii de diplomaţi, din Bucureşti. Domnia Sa a fost implicată în organizarea Bazarului de Crăciun, eveniment la care au participat 35 de ţări cu misiuni în România. Au fost vândute o mulţime de produse iar banii obţinuţi au fost folosiţi în scopuri caritabile.

Şi pentru că se apropie perioada sărbătorilor de iarnă, doamna Rosemaria Schwarzinger vorbește despre cele mai îndrăgite dulciuri şi obiceiuri tradiţionale austriece, precum cel al aprinderii lumânărilor. Iar dintr-o asemenea ediţie de sărbătoare nu putea lipsi povestea celebrului bal vienez, bal care a avut loc în acest an la Timişoara, în prezenţa ambasadorului şi a soţiei sale.

O nouă ediţie cu personalităţi ale lumii diplomatice, ce îmbină politica, istoria, tradiţiile şi cultura popoarelor din diferite colţuri ale lumii, sâmbătă, ora 18.15, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri