Ambasadorul Franţei: E o aberaţie să cumperi mere din Polonia, când România este un paradis agricol

Data publicării:
philippe gustin pasaport diplomatic 1

Philippe Gustin 

„La iniţiativa mea, în martie anul trecut, au fost organizate mai multe reuniuni cu marile lanţuri de magazine franceze prezente în România, cu Ministerul Agriculturii şi cu reprezentanţi din agricultură şi, respectiv, din sectorul bio. De ce? Pentru că mi-am dat seama, ca şi consumatorii români, de unele aberaţii”, a spus amabasadorul.

„După cum aţi auzit deseori, şi premierul Victor Ponta a spus-o astăzi (în discursul de deschidere al Forumului Franţa - Europa Centrală şi de Sud-Est - n.r.) România este un paradis agricol care se poate transforma într-un infern dacă nu sunt reorganizate lucrurile şi, în special, filierele scurte", a declarat Philippe Gustin, într-o conferinţă de presă.

Ambasadorul francez a explicat că a lansat discuţiile pentru ca în supermarketuri să poată fi cumpărate mere româneşti.

„Cum se poate accepta ca merele cumpărate din supermarketuri să fie importate din Polonia? Pornind de la acest exemplu al mărului, am lansat discuţii între producători şi marile lanţuri de distribuţie cu obiectivul ca mâine (în curând - n.r.) să găsim în aceste lanţuri de magazine mere din România", a spus Phillipe Gustin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri