Ambasadorul Marii Britanii: România a îndeplinit condiţiile tehnice pentru aderarea la Schengen

Data publicării:
martin harris ambasadorul britanic mfax

Martin Harris / Foto: Mediafax 

Întrebat, marţi, de jurnalişti, care este viziunea Marii Britanii despre procesul de aderare a României la Schengen şi dacă acest demers ar fi afectat de schimbările recente de procurori, Martin Harris a spus că ţara sa sprijină aderarea la Schengen, informează Mediafax.

„Poziţia Guvernului Marii Britanii a fost exprimată în 2011 şi nu s-a schimbat: noi sprijinim aderarea României în spaţiul Schengen deoarece considerăm că România a îndeplinit condiţiile tehnice. Ştiu că alte ţări membre ale UE au ridicat consideraţii, în conexiune cu MCV, şi important pentru România este să răspundă la aceste consideraţii”, a spus Martin Harris, care marţi s-a aflat la Cluj-Napoca, unde a participat la conferinţa „Globalizarea şi noile economii”, de la Universitatea Babeş-Bolyai.

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat, recent, răspunzând unei interpelări în Adunarea Naţională, că a discutat în două rânduri cu omologul român, Victor Ponta, spunându-i că România nu va primi un răspuns pentru Schengen până la 1 ianuarie 2014, dacă nu vor fi întrunite în totalitate condiţiile.

DNA, o instituție cu o performanță foarte bună

Ambasadorul Marii Britanii a apreciat că DNA „are o performanţă foarte bună în România”şi că pentru această instituţie este foarte important că „are personal, independenţă şi sprijinul tuturor pentru a continua această realizare”.

„În ceea ce priveşte MCV, eu am venit în România acum trei ani. Am marcat un progres foarte semnificativ în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi a reformei în Justiţie. Eu consider că este un trend pozitiv şi consider că instituţii ca ANI şi DNA au făcut mult în acest sens. Cred că pentru DNA este foarte important că, în continuare, are personal, independenţă şi sprijinul tuturor pentru a continua această realizare importantă pentru România. Eu consider că DNA este o instituţie care are o performanţă foarte bună în România”, a mai spus Martin Harris.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri