Ambasadorul român în Muntenegru, lăudat pentru activitate, criticat pentru declarații

Data publicării:
ambas


Acum s-a văzut cum e văzută România în Muntenegru, poate şi datorită mie. Ministrul Sănătăţii de aici a fost cu noi până acum, e un adevărat profesionist, premierul a venit de ieri, ministrul de Externe, la fel. Să vedeţi cum stăteau la coadă muntenegrenii ieri să doneze sânge. Am rămas foarte uimit. La un necaz, aşa au reacţionat", a declarat, luni seară, Mihail Florovici.

Deputatul PNL Ludovic Orban s-a arătat revoltat de faptul că ambasadorul și-a arogat meritele pentru reacția Muntenegrului la tragedia românilor.

Să te gândești la tine, când ești confruntat cu o asemenea tragedie, mi se pare un egocentrism aproape anormal. Altfel, și-a făcut bine treaba”, a spus Ludovic Orban.

Muntenegrenii au reacționat cum au reacționat pentru că, probabil, așa sunt ei ca popor. Nu cred că reacția muntenegrenilor are vreo legătură cu activitatea domnului ambasdor”, a adăugat deputatul PNL.

Sociologul Vasile Dâncu a remarcat, la rândul său, orgoliul diplomatului. „Ambasadorul se află la final de mandat. Am vorbit cu câțiva oameni din Ministerul de Externe care îl cunosc destul de bine pe acest ambasador și spun că este un ambasador cu experiență, un diplomat foarte serios. E un pic de păcat de orgoliu aici, dar s-ar putea chiar să aibă dreptate”, a declarat Vasile Dâncu.

Nu cred că trebuia să se laude el”, a spus și Gyorgy Frunda, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, referindu-se la Mihail Florovici. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri