Sari la conținut

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, întâlnire cu Patriarhul Daniel

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost primit, miercuri, de Patriarhul Daniel, anunţă Patriarhia Română, precizând că diplomatul „a apreciat autoritatea morală a Bisericii în apărarea familiei tradiţionale” şi a susţinut „necesitatea solidarităţii cu acele comunităţi creştine din diferite zone ale lumii care sunt în pericol”. Vizita are loc la o zi după ce arhiepiscopul Târgoviştei, IPS mitropolit Nifon, a fost primit de către patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe a Rusiei, la reşedinta patriarhală de la Mănăstirea Danilov din Moscova, scrie News.ro.

daniel

Potrivit Patriarhiei Române, ambasadorul Rusiei a făcut o scurtă prezentare a situaţiei bisericeşti din Rusia, subliniind relaţiile bune dintre Biserica Ortodoxă Rusă şi Biserica Ortodoxă Română, şi „a apreciat autoritatea morală a Bisericii în promovarea valorilor religioase şi în apărarea familiei tradiţionale”.

Conform sursei citate, Patriarhul Daniel a apreciat, în discuţiile cu diplomatul rus, „importanţa dezvoltării relaţiilor culturale şi spirituale dintre România şi Federaţia Rusă, pentru promovarea mai intensă a valorilor creştine în lumea contemporană”.

Cu o zi în urmă, arhiepiscopul Târgoviştei, IPS mitropolit Nifon, a fost primit de către patriarhul Kiril al Bisericii Ortodoxe a Rusiei la reşedinta patriarhală de la Mănăstirea Danilov din Moscova. Arhiepiscopul Târgoviştei s-a aflat la Moscova ca delegat al Patriarhului Daniel, pentru a participa la aniversarea Patriarhului Kiril, care a împlinit 70 de ani.

Valeri Kuzmin, fost ambasador în Republica Moldova, a fost numit şef al misiunii diplomatice ruseşti la Bucureşti în luna iunie.