Ambasadorul Rusiei vorbește, în exclusivitate pentru Digi24, despre intervenția militară a Federației Ruse în Siria

Data publicării:
oleg malginov

Cu ajutorul armatei şi a forţelor aeriene nu o să rezolvăm problema coexistenţei suniţilor, musulmanilor, alawiţilor, armenilor, creştinilor, druzilor şi altora, a kurzilor, cu siguranţă. Acest lucru va fi făcut numai de sirieni. Dacă simplifică instituţiile şi procedurile legate de cum să rezolve problema în Siria, bazat pe experienţa siriană şi pe posibilităţile lor. Sunt modele diferite în alte ţări, cum ar putea fi soluţionată această chestiune, dar nu înseamnă automat că poţi să iei un model şi să-l aduci automat într-un alt loc. Într-o ţară, în SUA, este un model, în Federaţia Rusă avem grupuri variate, confesionale, lingvistice, religioase, etnice, avem modelul nostru, dumnevoastră aveţi propriul model, pentru că şi aici sunt de asemenea minorităţi naţionale, dar aveţi propriul sistem de rezolvare a problemelor”, spune Oleg Malginov.

În discursul său, diplomatul de la Moscova a punctat diferenţele dintre intervenţiile militare pe care marile puteri ale lumii le-au avut de-a lungul timpului în ţările din Orientul Mijlociu.

Deci, într-o societate complexă ca un mozaic, trebuie să îţi faci propriile instituţii. Dar nu poţi distruge instituţiile, structura de bază a ţării, fără să înţelegi ce se va pune în loc. Pentru că altfel va fi haos. Cineva spunea că noi încercăm să umplem golul lăsat de SUA sau ceva asemănător. Nu. Nici nu se pune problema. Încercăm să oprim sentimentul de gol care a fost creat de acţiuni politice şi militare, neprofesioniste şi care acum este umplut de terorişti, să fim sinceri”, spune Oleg Malginov în interviul difuzat de Digi24 sâmbătă, de la 22.30, la „Paşaport diplomatic”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri