Ambulanța și SMURD, sub lupa ministrului de interne

Data publicării:
news alert 112 smurd-1

Anchetele referitoare la activitatea Ambulanţei Bucureşti-Ilfov sunt în atenţia Ministerului de Interne, anunţă şeful acestei instituţii, Dragoş Tudorache. Precizarea vine în contextul dezvăluirilor legate de transportul în străinătate al unor pacienţi, dar şi în contextul verificărilor care se fac în cazul Ioan Gyuri Pascu.

Ministrul internelor a adus precizări suplimentare, după ce Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis că s-au primit trei apeluri la 112 în cazul Ioan Gyuri Pascu.

„Au fost, de fapt, două apeluri la Ambulanţă şi un apel care s-a făcut la SMURD. În a doua intervenţie, care s-a făcut în jurul orei 5:00, între 4:50 şi 5:10, acolo a fost vorba, de fapt, de două apeluri care au fost cumva gestionate la comun de către colegii de la 112”, a explicat Dragoș Tudorache pentru Digi24.

„Aştept şi eu anchetele în curs, care sunt atât din partea Poliţiei, Parchetului, dar şi bineînţeles ancheta internă care se face la Ambulanţă şi SMURD”, a precizat ministrul de interne.

Dragoş Tudorache a anunţat că a primit primele date cerute după ce în presă au apărut informaţii că Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a transportat în străinătate pacienţi într-un mod preferenţial.

„La acest moment înţeleg că e vorba despre 25 de transporturi în şapte ani, dar vreau să văd exact despre câte astfel de transporturi discutăm. În al doilea rând, vreau să înţeleg exact care este procedura şi care sunt criteriile aprobării unui astfel de transport”, a explicat ministrul.

Raportul a fost cerut Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri