Amendamente la Codul Rutier: Alcoolul la volan şi viteza maximă legală, din nou în discuţia senatorilor

Data publicării:
masini mediafax-7

Senatorii se reunesc marţi în plen pentru a vota din nou amendamentul care le interzice şoferilor să consume alcool înainte de a se urca la volan. Propunerea a venit din partea senatorului PSD Şerban Nicolae, care a afirmat că „şoferii români nu au conştiinţa nivelului până la care pot bea”. Amendamentul a fost supus votului şi în şedinţa de luni, când a întrunit însă numai opt voturi „pentru”, cu unul mai puţin decât era necesar.

Proiectul iniţial, înaintat chiar de executiv, prevedea interdicţia conducerii unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice cu o concentraţie de peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Practic, modificările le-ar fi permis şoferilor să bea un pahar de vin sau de bere înainte de a se urca la volan.

Un alt amendament prevede creşterea vitezei maxime legale în localităţi de la 50 km pe oră la 60 de km pe oră. De asemenea, viteza maximă legală cu care ar putea conduce şoferii cu permis de categoria B pe drumurile expres ar putea creşte de la 100 de km pe oră, la 110 km pe oră. Ca să devină regulă, acest amendament trebuie să fie votat de cele două camere ale Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri