Amendamentul privind căsătoria între un bărbat și o femeie este împotriva libertății de mișcare

Data publicării:
europarlamentar austriac

Această prevedere a fost adoptată la începutul săptămânii de Comisia de revizuirea a Constituţiei la propunerea a doi parlamentari liberali.

„O astfel de prevedere afectează drepturile omului. Ce se întâmplă dacă un cuplu heterosexual din Belgia, care acolo este recunoscut ca şi cuplu chiar dacă nu sunt căsătoriţi, ei dacă ar vrea să trăiască în România nu ar fi recunoscuţi ca fiind o familie. O astfel de prevedere constituţională ar intra contradicţie cu prevederi europene care privesc atât cuplurile heterosexuale cât şi pe cele homosexuale”, a susținut Ulrike Lunacek, europarlamentar austriac.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie, care are conţinutul „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor” devine: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Citiți și:

T. Chiuariu, despre căsătoriile între gay în viitoarea Constituție: Nimeni nu a interzis nimic

Victor Ponta: „Nu susțin căsătoriile între persoane de același sex”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri