Amenințarea cu rachete din București - falsă. Ce se întâmplă cu apelantul

Data actualizării: Data publicării:
sheraton amenintare bomba digi24
Foto: Digi24

Amenințare falsă cu rachete la Hotelul Sheraton și Școala Americană din București. Sute de persoane au fost evacuate din aceste clădiri. Apelantul a fost localizat de autorități.

sheraton amenintare bomba digi24
Foto: Digi24.ro

Actualizare 19:00. Autorul apelului a fost localizat în afara Bucureștiului. El urmează să fie identificat și adus la audieri pentru explicații.

Actualizare 18:00. Amenințarea cu rachete din București s-a dovedit a fi falsă. Autoritățile au localizat persoana care a făcut aceste amenințări și urmează să dea explicații.

S-a recepționat un apel cu amenințare teroristă. Bineînțeles, conform standardelor, am anunțat autoritățile, cu care colaborăm și astăzi. Am activat procedura noastră de evacuare. În câteva minute, hotelul a fost evacuat integral”, a declarat Anita Panait, reprezentantul hotelului.

Actualizare 17:20. Operațiunea de evacuare a persoanelor din hotelul Sheraton s-a încheiat. 

Un apel de pe o cartelă preplătită a anunțat „un atac cu rachete” la Hotelul Sheraton și la Școala Americană. Prima clădire se află în zona Piața Romană, iar cea de-a doua în zona Pipera.

Apelantul a sunat la recepția hotelului și a vorbit despre această amenințare, iar angajații au anunțat autoritățile. Apelantul a spus că aceste două clădiri vor fi dărâmate cu rachete.

Este verificată și Fundaţia româno-americană.

Echipaje de la SRI și Poliție au ajuns la fața locului și au început cercetările. În același timp, este căutat autorul apelului telefonic.

Persoanele din ambele clădiri au fost evacuate. În hotel se aflau câteva zeci de persoane, în schimb este necunoscut numărul celor care se aflau în școală.

Știre în curs de actualizare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri