Amenzi de 100.000 de lei pentru drumurile necurățate

Data publicării:
masina roata in zapada

„La nivel național, polițiștii au amendat 23 de administratori de drumuri și operatori economici cu peste 100.000 de lei,”, a spus Monica Dajbog, purtător de cuvânt la Ministerul de Interne.

Referitor la situația din București, Poliția Capitalei a efectuat controale la toate cele șase societăți comerciale aflate în contract cu Primăria Municipiului București și primăriile de sector, toate șase fiind sancționate contravențional pentru neîndeplinirea obligației de întreținere a drumurilor publice pe timp de iarnă”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Amendate au fost și CFR Călători şi CFR Infrastructură. Împreună au primit sancțiuni de 50.000 de lei, după ce mai mulţi oameni au reclamat condiţiile în care au călătorit. Comisarii ANPC au găsit trenuri în care intrase zăpadă, vagoane de dormit în care curgea apă din plafon şi instalaţii sanitare defecte.

Mai mult, 359 de garnituri au ajuns la destinaţie cu întârzieri de până la 90 de minute. Aproape trei sferturi dintre aceste întârzieri au fost cauzate de infrastructura feroviară, iar restul de problemele tehnice apărute pe traseu.

ANPC a amendat și RADET cu 20.000 de lei. Verificările Protecției Consumatorilor la furnizorul de căldură și apă caldă au fost făcute după ce mai mulţi bucureşteni s-au plâns că au caloriferele abia încălzite şi apa caldă mai mult rece.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri