Americanii au cumpărat mii de hectare de teren în România

Data publicării:
TEREN AGRICOL-Mediafax

Şi asta indirect, prin achiziţionarea unuia dintre cei mai mari producători britanici, la rândul său proprietar de terenuri în ţara noastră, potrivit publicaţiilor din străinătate.

Compania britanică, de la care fondul de investiţii american a preluat cele peste 18.000 de hectare de teren arabil a intrat pe piaţa din România în anul 2000 şi a arendat terenuri în judeţele Dolj şi Teleorman. De atunci, compania a continuat să se extindă preluând mai multe firme româneşti cu activitate în domeniul agriculturii din judeţul Teleorman, iar ultimele informaţii arată că în prezent, ţara noastră este a treia din portofoliul companiei.

De altfel, în ultimii ani, străinii au investit din ce în ce mai mult în agricultura din România. Într-un top al investitorilor în terenuri doar pe primele trei locuri se află antrepenori români. Este vorba despre afaceristul Constantin Duluţe, Adrian Porumboiu şi Ioan Niculae. Următorii mari proprietari de terenuri agricol sunt străini: libanezi, italieni şi danezi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri