Americanii au sărbătorit cu mare fast Ziua Recunoştinţei

Data publicării:
2311 20yiua 20recunostinei-34841

Parada tradiţională de la New York a fost menită a fi una a speranţei, după ce în urmă cu aproximativ o lună oraşul era lovit de o puternică furtună care a lăsat mii de oameni fără un acoperiş deasupra capului. 16 care alegorice cu personaje din desene animate, aproape 2.000 de majorete și 11 fanfare au defilat prin centrul metropolei, sub privirile a trei milioane și jumătate de oameni.

Ziua Recunoştinţei a fost sărbătorită şi de militarii americani aflaţi departe de casă. În Afganistan, soldaţii s-au relaxat jucând fotbal, pentru ca apoi să participe la o cină festivă, de la care nu au lipsit curcanul umplut sau sosul de merişoare. Gândurile lor au fost bineînţeles la cei de acasă.

Și fiindcă Ziua Recunoștinței e o sărbătoare națională, președintele Barack Obama a grațiat din nou doi curcani, tradiție începută în 1963 și păstrată de toți liderii de la Casa Albă.

Liderul de la Casa Albă a fost activ şi pe Twitter. Barack Obama a postat o fotografie cu familia alături de o urare - De la această familie, pentru familiile voastre - O Zi a Recunoştinţei fericită!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri