ANAF începuse inspecţia fiscală la Dinu Patriciu, dar va renunţa la verificări

Data publicării:
dinu patriciu crop-1

„S-au demarat inspecţiile fiscale intrând pe procedura propriu-zisă a verificării pentru un număr de 11 cazuri, din care unul va fi închis în viitorul imediat, ca urmare a decesului persoanei verificate. Vă imaginaţi cine, nu?”, a spus preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, citat de Mediafax.

ANAF nu poate prezenta detalii despre persoanele verificate decât în măsura în care în urma verificărilor se constată fapte penale, iar dosarul este instrumentat de procurori şi devine public.

„Nu ştiu dacă cunosc două-trei nume dintre cei supuşi verificării. Întâmplarea face că pe unul îl cunosc. E absolut inacceptabil, la o persoană cu un nivel al veniturilor care depăşeşte sau averi afişate care depăşesc sute de milioane de euro să constatăm că a plătit statului român, ca pesoană fizică, un impozit de 3.000 de lei. Este absolut şocant. Cred că a avut un impozitul local pe undeva la o garsonieră pe care o are pe numele lui”, a mai spus Gelu Diaconu, referindu-se la o altă persoană, de această dată.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit în 19 august, la vârsta de 64 de ani, într-o clinică londoneză. El suferea de mai mulţi ani de cancer. În decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri