ANAF: O firmă care importa haine din Turcia a prejudiciat bugetul cu 45 de milioane de lei

Data actualizării: Data publicării:
Migrants Continue To Arrive In Hungary
Migrants queue to board a train to Munich at Keleti station in Budapest on September 7, 2015 in Budapest, Hungary. As the migrant crisis in Europe continues an estimated 18000 people arrived in Germany over the weekend with thousands more following in their wake along the Balkan route.

 Inspectorii ANAF au identificat o firmă specializată în comerţul angro cu îmbrăcăminte care a prejudiciat bugetul cu aproape 45 de milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Administratorii firmei au efectuat aproape 90 de importuri din Turcia şi au creat un lanţ tranzacţional fictiv, în scopul de a eluda taxele şi impozitele datorate la bugetul de stat.

Migrants Continue To Arrive In Hungary
FOTO: Getty Images

Potrivit ANAF, societatea a efectuat, într-o perioadă relativ scurtă, 87 de importuri din Turcia constând în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, pentru marfa importată declarand în vamă valori foarte mici, cu scopul de a diminua obligaţia de plată a taxei pe valoarea adăugată aferentă.

Ulterior, mărfurile au fost vândute preponderent fără întocmirea de documente legale şi fără înregistrarea veniturilor reale obţinute, urmărindu-se în acest fel sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor.

Societatea ”a acoperit” lipsa din gestiune provenită din vânzarea fără documente a bunurilor, prin depunerea de declaraţii fiscale nereale, declarând livrări către societăţi, care nu au confirmat tranzacţiile.

Bunurile vândute pe piaţa românească se ridică la valoarea estimată de 128.790.721 lei, iar din totalul agenţilor economici declaraţi drept clienţi, doar 22 de societăţi comerciale au confirmat că au achiziţionat marfă în valoare de 2.157.314 lei, iar alte 330 de societăţi au fost utilizate de societatea verificată pentru a ascunde de la impozitare veniturile obţinute.

În cauză au fost sesizate organele de urmărire penală, iar prejudiciul produs statului se ridică la 44.756.924 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri