Anca Boagiu: Se pun bazele unei noi aruncări în criză a României

Data publicării:
19112012 20boagiu 20criza 20romania-34273

Anca Boagiu a comentat declarațiile de presă ale președintelui Traian Băsescu, în care acesta a ieșit să explice situația în care România are dreptul de folosi veto.

După ce i s-a transmis prin presă că i se dă un mandat, președintele a ieșit să explice ce s-a întâmplat. Președintele pleacă cu consultările ministerelor, dar care, că n-ați auzit nimic de la ministere cum că e proastă propunerea Rompuy, care ne reduce bugetul cu vreo 27 de miliarde”, a declarat senatoarea Boagiu.

Totodată, ea mai spus că este curioasă să afle dacă Victor Ponta i-a dat același mandat de utilizare a dreptului de veto reprezentantului nostru la Consiliul pentru Afaceri Generale.

Dacă Ponta vrea veto, haideți să vedem dacă i-a dat același mandat subordonatului său din Guvern, care ne reprezintă la Consiliul pentru Afaceri Generale. Să vedem dacă acest domn Orban (n.red. Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene) exercită dreptul de veto și pe care dintre propuneri”, a mai spus Anca Boagiu.

Boagiu: Ce se întâmplă acum este copia fidelă a situației din vară

Referitor laședința de mâine, în care ar putea fi adoptată o poziție a Parlamentului legată de mandatul participării la Consiliul Eurpean și unde premierul Victor Pionta se va adresa deputaților și senatorilor, Anca Boagiu a pus că trebuie decriptat ce se va întâmpla de fapt.

Trebuie să decriptăm ce se va întâmpla mâine. Din punctul meu de vedere, se pun bazele aruncării din nou în criză a României. Este momentul iunie, se umflă un balon artificial mințind pe români. Parlamentul nu poate să dea mandate, poate să dezbată, dar nu poate să dea mandate. Putem avea o rezoluție, putem vorbi pe buget și ce ne-am dori noi să iasă din negociere.Propunerea Barroso este una maximală și aștept să văd care a fost propunerea cu care s-a dus reprezentantul guvernulului la Consiliul pentru Afaceri Generale, pentru că ar trebui ca România să nu fie dublu penalizată. Domnul Ponta ne minte, iar ce se întâmplă acum este exact copia fidelă a situației din vară”, a spus Anca Boagiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri