Ancheta accidentului din Muntenegru. Maria Grapini: „Firma de turism este acoperită, dar cui foloseşte?”

Data publicării:
grapini

Ancheta autorităţilor române în privinţa accidentului din Muntenegru este în plină derulare. După audierile reprezentanţilor Gregory Tour şi Mareea, în următoarele zile, procurorii vor trece şi la audierea persoanelor rănite în accident. Procurorii români au cerut autorităţilor din Muntenegru probele strânse de la locul accidentului, dar şi rezultatele expertizelor tehnice.

Autoritatea Naţională pentru Turism a declanşat două acţiuni de verificare a agenţiilor Mareea şi Gregory Tour, implicate în accidentul care a avut loc în Muntenegru. Potrivit preşedintelui ANT, Răzvan Filipescu, un punct de lucru al agenţiei de turism Mareea Travel avea licenţa expirată de un an de zile, lucru negat însă de reprezentanţii companiei. Filipescu afirmă că inspectorii au aplicat sancţiunea legală de 20.000 de lei.

Patronul firmei de transport şi cel al companiei de turism au fost audiaţi marţi, la Parchetul General. Şeful firmei Gregory Tour, Ştefan Grigore, a declarat că efectua traseul din Muntenegru de cel puţin şapte-opt ori anual, iar unul dintre şoferii de pe autocarul respectiv a făcut acest traseu de 20 de ori. În plus, toate actele erau în regulă, a spus Grigore.

Maria Grapini: „Firma de turism este acoperită, dar cui foloseşte?”

Potrivit contractului încheiat între firma de turism şi cea de transport, compania de transport este responsabilă în astfel de situaţii. „Nu mulţumeşte pe nimeni că în contractul dintre prestator şi beneficiar prestatorul, adică firma de transport, este responsabilă pentru toate pagubele produse cu obiectul prezentului contract precum şi pentru orice vătămări corporale, deces, ale pasagerilor”, a declarat marţi seară Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, în emisiunea Imparţial. „Firma de turism este acoperită, dar cui foloseşte?”, a adăugat aceasta.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri