Anchetă după alerta de incendiu de la Institutul "Marius Nasta"

Data actualizării: Data publicării:
intrarea la marius nasta noaptea cu masini ale pompierilor in curte
Mai multe echipaje de intervenție au sosit în curtea Institutului Marius Nasta din București, după ce un ventilator de la unitatea mobilă ATI a degajat fum Foto: captură video Digi24

Polițiștii și procurorii au deschis o anchetă după alerta de incendiu de duminică seara de la Institutul "Marius Nasta" din București.

Este vorba despre o verificare pe care polițiștii de la Secția 18 din Capitală o fac sub supravegherea procurorilor de la Parchetul Judecătoriei sectorului 5.

Este o procedură pe care autoritățile erau obligate să o demareze având în vedere apelul la 112 și mobilizarea echipajelor ISU București după anunțul privind un posibil incendiu.

Vor fi făcute verificări pe această linie a unei eventuale încălcări a legislației penale cu privire la mobilizare și respectarea normativelor de protecție la incendiu în cadrul instituției.

După verificarea prealabilă se va decide dacă se va merge mai departe cu ancheta penală.

Luni, pompierii ISU București fac verificări la Marius Nasta, iar concluziile la care vor ajunge vor decide soarta verificării deschise de polițiști și procurori.

Ministrul de Interne, Lucian Bodespune că, din primele informații, la unitatea mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta” din București nu a fost vorba despre un incendiu.

Managerul Institutului, Beatrice Mahler, a afirmat că cei care au sunat la 112 au văzut flacără și fum, dar că focul s-a stins repede. Totodată, ea a subliniat că la Institutul "Marius Nasta" din București este angajat un singur pompier, care este însă în concediu de șase luni.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri