Ancheta în cazul accidentului de la Bobocu. Elicopterul s-a prăbușit din cauza căldurii

Data publicării:
elicopter 20muzau 20iulie 202012-54617

Concluziile de la finalul anchetei privind accidentul în care a fost implicat un elicopter militar, în vara anului trecut, lânga baza aeriană de la Bobocu, arată că aparatul de zbor s-a prăbușit din cauza căldurii.

În iulie 2012, un elicopter a căzut la 20 de kilometri de Buzău. Acesta aparținea bazei militare de la Bobocu și era unul de antrenament. Cei patru oameni care se aflau la bord au decedat în urma accidentului sunt: căpitanul comandor Mitică Docus 45 de ani cu 1700 de ore de zbor, maistrul militar Viorel Cojocaru 44 de ani 850 de ore de zbor, căsătorit, cu un copil, maistrul Topoliceanu în vârstă de 38 de ani și studentul Ștefan Coropeski în vârstă de 19 ani.

În comunicatul Forțelor Aeriene Române din 5 iulie 2012, se arăta ca elicopterul militar, tip IAR 316 B al Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 12.00 şi s-a prăbuşit la puţin timp după aceasta, în apropiere de Buzău (în zona localităţii Poşta Câlnău), la cinci kilometri de bază.

Elicopterul de tip Alouette a fost fabricat pentru prima oară în 1971, la Brașov, este un elicopter de tip ușor, care poate atinge o viteză de peste 200 de kilometri pe oră. Este cel de-al patrulea elicopter de acest gen prăbușit în ultimii 12 ani în România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri