Ancheta în cazul intoxicării copiilor din Timişoara trenează. Apa din bazin nu a fost testată

Data publicării:
bazin-dacia-2-1024x768-640x480

Ancheta a fost deschisă de Poliția Timiș, care a susținut că, înainte ca bazinul să fie golit, cei de la Direcția de Sănătate Timiș au ridicat probe de apă. După testare, rezultatul toxicologic ar fi trebuit să le fie remis polițiștilor. 

Problema e că cei de la DSP nu au ridicat nicio probă de apă și, în plus, laboratoarele lor nu sunt acreditate pentru asemenea teste toxicologice.

Primăria Timișoara a declarat că a deschis o anchetă și că au fost prelevate probe de apă, ba chiar că ele au ajuns la DSP și Poliție, dar celelalte două instituții nu recunosc așa ceva.

Bazinul ar trebui să fie redeschis și reumplut cu apă mâine, dar nimeni nu exclude riscul unei noi intoxicații, mai ales că până acum există două scenarii privind motivul pentru care cei 15 copii s-au intoxicat.

Administrația bazinului dă vina pe o firmă de deratizare, care a făcut dezinfecția bazinului, dar a contaminat și apa. Pe de altă parte, firma de deratizare spune că a testat apa și rezultă că aceasta are mult prea mult clor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri