Ancheta în cazul morții lui Ilie Balaci. Anunțul Ministerului Sănătății

Data actualizării: Data publicării:
ilie balaci an

Ministerul Sănătății anunță primele concluzii în privința morții lui Ilie Balaci, în urma acuzațiilor că fostul fotbalist ar fi putut fi salvat dacă i s-ar fi aplicat tratamentul corect.

Rezultatele preliminare ale controalelor efectuate la Serviciul de Ambulanță Craiova și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova de Corpul de Control al Ministerului Sănătății împreună cu reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI relevă faptul că au fost respectate procedurile în efectuarea intervențiilor medicale în cazul lui Ilie Balaci. Ambulanțele au fost dotate corespunzator iar protocolul de resuscitare a fost respectat, fiind efectuată chiar o resuscitare prelungită”, arată un comunicat al Ministerului Sănătății.

Poliţiştii doljeni au deschis în urmă cu două zile un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul decesului lui Ilie Balaci, precizând că această măsură se ia când nu este eliberat certificatul de deces şi se efectuează necropsia pentru a se stabili cauza morţii.

Digisport.ro scrie că, după ce duminică dimineaţă s-a spus că un accident vascular cerebral (AVC) i-ar fi provocat stopul cardio-respirator fostului mare fotbalist, de fapt, a fost vorba despre un infarct miocardic. 

Ilie Balaci, fosta mare glorie a Universităţii Craiova, a încetat din viaţă duminică dimineaţă la vârsta de 62 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri