Sari la conținut

ANCHETĂ ÎN POLIGON. Ipoteză: tânărul care şi-a împuşcat instructorul suferea din dragoste

Anchetatorii au analizat imaginile de pe camerele de supraveghere şi au audiat mai multe persoane. Au constatat astfel că între elev şi instructor nu au existat discuţii în contradictoriu.

Din imagini a reieşit că, după ce a tras câteva gloanţe spre ţintă, tânărul a îndreptat arma spre instructorul care se afla în dreapta sa şi a tras. După ce s-a asigurat că bărbatul nu mai mişcă s-a împuşcat.

Una dintre ipotezele luate în calcul este că tânărul de 24 de ani a recurs la acest gest întrucât suferea de depresie din cauza unei iubiri neîmpărtăşite. Acesta ar putea fi motivul pentru care şi-a pierdut cumpătul, potrivit unor surse judiciare.

Tânărul venea des la poligon şi era cunoscut de instructorii de aici.

Ancheta va continua cu audierea familiei tânărului. Totodată, se vor face expertize pentru a se vedea dacă acesta consumase băuturi alcoolice sau alte substanţe.

Instructorul, împuşcat cu una dintre cele mai sigure arme din lume

Arma cu care instructorul de la poligonul din Capitală a fost împuşcat este un pistol Glock 17 de 9 milimetri, considerat una dintre mai sigure arme din lume.

Glock este unul dintre cele mai populare pistoale din lume. Este o armă austriacă, de mici dimensiuni şi uşor de mânuit. A intrat în dotarea armatei din Austria în 1982, iar cu timpul a devenit populară în întreaga lume.

Spre deosebire de alte arme, trăgaciul este singurul element al pistolului care se mişcă.

Glock are trei sisteme de siguranţă, dar care sunt dezactivate în momentul în care trăgaciul este apăsat. Acestea se reactivează automat, imediat ce trăgaciul este eliberat. În prezent, pistoalele Glock sunt folosite atât de către militari şi forţe de ordine publică şi pază, cât şi de către civili.

În dotarea poligonului din zona Piaţa Sudului se aflau şi arme Barak, produse în Israel şi care au devenit populare şi în Europa în urmă cu 10 ani. Deşi nu are o formă de invidiat, arma este una practică. Considerat un concurent direct al lui Glock, pistolul Barak are mai multe sisteme de siguranţă.

De generaţie ceva mai veche este arma Heckler & Koch HK4. A fost produsă în peste 38.000 de exemplare până în 1984. Cele mai multe dintre ele au intrat în dotarea armatei germane.