Anchetă internă la poliția din Craiova, după moartea unui tânăr

Data publicării:
politisti, masina de politie_fb politia romana (1)

Anchetă internă la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj, după ce un martor la o răfuială între două grupuri de tineri susţine că a sunat de două ori la 112 să cheme poliţia, dar agenţii ar fi intervenit cu greu. Timp în care un tânăr a fost înjunghiat mortal. Secţia de poliţie este la numai doi kilometri şi jumătate de locul incidentului.

În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.00, şapte tineri se ameninţau cu moartea pe o stradă din zona semicentrală a Craiovei. Strigătele lor i-au trezit pe oamenii care locuiesc în zonă. Unul dintre ei a sunat imediat la 112.

La 2.01 m-am trezit din cauza unor zgomote puternice, ţipete în stradă, la 2,06, cearta luase deja amploare am avut primul apel la Poliţie. Cei de la Poliţie au spus că trimit pe cineva”, spune Dan Păloiu, martor.

La un moment dat, unul dintre tineri a început să strige că a fost înjunghiat.

La ora 2.12 unul dintre tinerii răniţi, cel rănit mai uşor, a ieşit din spatele acestui bloc, a început să ţipe că e tăiat. Am pus măna pe telefon la poliţie. A mai trecut ceva timp şi în jurul orei 2.20 a venit prima maşină de jandarmi, apoi a venit şi poliţia, prima mașină”, spune martorul.

Prea târziu însă, spune bărbatul. Unul dintre băieţi era mort, altul rănit.

„I-am văzut că se băteau pe acolo. Și striga unul: Frate, nu-l tăia!”, povestește un localnic.

Scandalul a avut loc pe strada Maramureş, la numai doi kilometri şi jumătate distanţă de secţia 4 Poliţie. Un traseu ce poate fi parcurs în 6 minute.

Este ora 16 şi 15 minute, pornim de la Secţia 4 de Poliţie din Craiova către strada unde a avut loc scandalul... Am ajuns la destinaţie, am făcut până aici 6 minute, asta în condiţiile în care este o oră la care traficul începe să se aglomereze”, relatează Sidonia Ghindeanu, corespondent Digi24 Craiova.

Noaptea, însă, cu girofarurile pornite, poliţia ar fi trebuit sa ajungă si mai repede. Cu toate acestea, potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere din zonă, primii jandarmi apar la locul conflictului la 2.17 şi abia apoi şi echipajul de poliţie. În acest context, șefii poliției craiovene au decis deschiderea unei anchete interne.

Se fac verificări cu privire la modul de acţiune şi intervenţie al poliţiştilor la evenimentul soldat cu decesul tănărului”, spune Alin Apostol, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Familia tânărului ucis spune că abia de dimineaţă au fost anunţaţi de moartea băiatului, deşi părinţii au insistat toată noaptea să afle ce se întâmplă.

Eu i-am întrebat de ce de la ora 02 până la 08.16 nu m-a sunat nimeni, că băiatul avea telefon”, spune Marian Grigorie, tatăl victimei.

Cinci tineri, acuzați că l-ar fi ucis pe băiat şi că l-au rănit pe prietenul lui, au fost arestaţi preventiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri