Anchetatorii au găsit o cantitate impresionantă de oseminte în „Casa groazei”. Ei au golit fosa septică și au secat fântâna

Data publicării:
gheorghe dinca casa groazei caracal curte

Sunt 30 de zile de anchetă în cazul crimelor de la Caracal. Investigatorii nu le pot spune familiilor nici acum ce s-a întâmplat exact cu fetele lor, dar caută în continuare urmele adevărului în casa suspectului. Patru procurori anti-mafia și 60 de polițiști, între care și cei mai buni criminaliști - cei de la Serviciul Omoruri din București - scotocesc de o lună proprietatea. Este cea mai complexă anchetă de asasinat din istoria României. Mii de probe au fost adunate de criminalişti şi încărcate în şapte camioane.

Căutările pe proprietatea lui Gheorghe Dincă, mecanicul auto care s-a declarat călăul Luizei și Alexandrei, ating zilele acestea ultima fază.

Criminaliștii au cerut un nou mandat de percheziție pentru proprietatea lui Gheorghe Dincă, al treilea de când au început investigațiile. De această dată vor scana centimetru cu centimetru pereții casei lui Gheorghe Dincă, să se asigure că bărbatul de 66 de ani nu a ascuns în ei probe ce i-ar ajuta să își întărească acuzațiile.

La primul mandat de percheziție, oamenii legii s-au speriat de ce au văzut

Cercetările în casa groazei au durat două săptămâni. Criminaliştii au fost nevoiţi să se strecoare printr-o junglă de gunoaie răspândite în patru camere, două magazii și o cămară. Anchetatorii au găsit acolo tot felul de vechituri pe care suspectul le-a adunat de pe străzi şi le-a aruncat de-a valma în locuinţă: cutii de plastic, canistre, bidoane, saci cu haine, cauciucuri uzate si ambalaje de tot felul de pe care au fost luate mii de amprente. Cu minuţiozitate a fost studiată şi strania rampă construită în casă şi folosită pentru reparații auto.

Pereţii şi gropile cu ciment din curtea casei vor fi cercetate cu un detector special, pe care investigatorii l-au mai folosit în ancheta crimelor de la Caracal.

Curtea lui Dincă măsoară 3.000 de metri

Curtea lui Gheorghe Dincă măsoară 3000 de metri. O proprietate ce arăta mai degrabă ca o rampă de gunoi, astfel că înainte să o scaneze, polițiștii au fost nevoiți să o curețe. Apoi fiecare palmă de pământ a fost scanată cu un aparat folosit de arheologi și geodezi. Detectorul a indicat 37 de locuri în care structura pământului a fost răscolită și practic a obligat criminaliștii să sape tot atâtea gropi, unele mici însă altele cu diametrul de câțiva metri și adânci de până la 6 metri. Anchetatorii le-au cercetat pe toate şi au scos şi de acolo o mulţime de probe.

Nu este pentru prima dată când anchetatorii caută în pământ probe în cazuri complicate de omor. În controversatul dosar Elodia, investigatorii au săpat gropi în pădurile din Argeș și Brașov. La fel și în cazul Sergiu Băhăian, omul de afaceri condamnat pentru că a ordonat asasinarea unor parteneri de afaceri. Dar niciodată nu au fost atâtea săpături ca acum.

Cantitate impresionantă de oseminte, descoperită în „Caza groazei”

Cercetările de lângă "Casa groazei" de la Caracal au scos la iveală o cantitate impresionantă de oseminte. Sute de fragmente, majoritatea de animale. Foarte multe intră însă în categoria "posibil umane" şi trebuie analizate de legişti. Aceştia au de cercetat şase cutii cu asemenea probe culese de criminaliști din gropi. Adunate, toate obiectele ridicate de anchetatori din curtea mecanicului Gheorghe Dincă, au umplut şapte camioane. Unul a fost plin cu haine, multe dintre ele de damă. Statistica arată că această investigaţie este total ieşită din comun. Probele luate în ancheta incendiului de la maternitatea Giuleşti au fost încărcate în două camioane, iar cele din dosarul Colectiv, în cinci.

Anchetatorii au secat fântâna și au golit fosa septică

Ca să fie siguri că nu scapă nimic, anchetatorii au secat fântâna din curte și au golit fosa septică. Mașina cu care Dincă și-a răpit victimele a fost verificată. De aici au fost recoltate câteva zeci de fire de păr, dar și accesorii potrivite adolescentelor pe care însă familiile Luizei și Alexandrei nu le recunosc.

Cercetări au fost făcute și în afara curții lui Gheorghe Dincă. În șapte locuri, iar într-unul dintre ele, liziera de la marginea orașului Caracal, au fost găsite mai multe oase umane despre care legiștii au spus că au aparținut unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani. Până acum, ancheta de la Caracal a adunat 100 de ore de audieri. 30 de persoane, între care și soția, fiica și doi dintre cei trei fii ai lui Gheorghe Dincă, au fost interogate de procurorii DIICOT.

Editor web: Cristina Tudor 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri