Angajate ale unei fabrici din Cluj-Napoca, intoxicate cu o substanţă

Data publicării:
spital getty

  

Primii pacienţii au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din Cluj-Napoca puţin înainte de miezul nopţii. 19 femei, angajatele unei fabrici din oraş, s-au intoxicat în timpul turei de noapte cu vaporii unei substanţe. Lângă hala unde lucrau, se construieşte una nouă, iar muncitorii au turnat substanţa toxică pe pardoseală.

„Au prezentat intoxicaţie acută cu substanţă toxică, substanţă pe bază de diluant. În cursul dimineţii, au fost aduse alte patru persoane. Erau şi ele stabile hemodinamic, au rămas în investigaţii”, spune Monica Costin, director de îngrijiri la Spitalului Clinic Judeţean din Cluj.

Kinga Emese, una dintre angajatele intoxicate, spune cum s-a simţit: „Când am intrat în hală, se simţea un miros puternic neplăcut. După ce am intrat, dureri de cap, ameţeală şi stare de vomă”.

La scurt timp, femeile au început să leşine, una după alta. Şeful de tură a sunat imediat la 112.

„Au început să leşine persoane şi atunci a realizat că ceva nu e în regulă din cauza mirosului”, mai spune Kinga Emese.

Reprezentanţii firmei au refuzat să facă orice fel de declaraţie. În halele companiei lucrează aproape 800 de persoane, în trei ture. Azi-noapte, când s-a produs incidentul, aproximativ 200 de muncitori se aflau la serviciu.

Atât Poliţia, cât şi Inspectoratul Teritorial de Muncă încearcă să afle ce s-a întâmplat şi cine este vinovat.

Am început o anchetă pentru a stabili responsabilităţile în respectarea sau nerespectarea normelor de securitate, sănătate în muncă. Respectarea acestor norme presupune faptul că sănătatea angajaţilor ar trebui protejată”, a declarat Emilian Roşca, inspector-şef adjunct la ITM Cluj.

Nouă dintre cele 19 paciente intoxicate au rămas sub supraveghere, dar medicii spun că viaţa lor nu este pusă în pericol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri