Angajații de la Mechel protestează din nou pe trecerea de pietoni

Data publicării:
19032013 20mechel 20doua 20zi-55635

Angajații Mechel Câmpia Turzii sunt în a treia săptămână de proteste.

Aproape 100 de angajați protestează astăzi, nemulțumiți că nu au primit cele trei salarii compensatorii pe care ar fi trebuit să le primească când au fost trimiși în șomaj. Ei traversează încontinuu pe trecerea de pietoni de pe drumul E60 și DN1 și în acest mod blochează carosabilul.

În jurul orei 10.00, polițiștii rutieri erau deja pe străzi și încercau să redirecționeze mașinile care nu trebuiau să treacă neapărat prin Câmpia Turzii și îi direcționau pe Autostrada Transilvania pentru a evita să rămână blocați în trafic.

Acești angajați au încercat astăzi dimineață o nouă formă de protest, ei au venit cu copiii lor, fie că erau copii mici sau adolescenți. Muncitorii spun că astfel vor ca noua conducere să reacționeze, dar și să le explice copiilor de ce nu reușesc să le asigure cele necesare.

Dimineață, liderul de sindicata avut o întâlnire cu conducerea combinatului din Câmpia Turzii. Directorul a transmis că angajaților li se va plăti avansul pe luna trecută, iar celor care se află în șomaj li se va plăti 800 de lei. Aceasta este doar o parte din cât au cerut protestatarii, aceștia cerând trei salarii compensatorii, această ajunge la aproximativ 3.000 de lei pentru fiecare persoană.

Și vineri au plecat acasă cu promisiunea că vor primi jumătate din suma cerută, iar astăzi nu au mai crezut aceste promisiuni.

Protestul este autorizat până la ora 12:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri