Angajații TAROM, stimulați cu bonusuri de 1 milion de euro în primul an cu profit

Data publicării:
tarom mediafax

Belgianul Christian Heinzmann le promite celor aproape 2.000 de angajaţi ai companiei aeriene de stat câte 500 de euro bonus în primul an în care avioanele TAROM nu mai zboară în pierdere. Pe lângă acest bonus total de un milion de euro, managerul privat al TAROM are de gând să ridice un sediu nou, cu grădiniţă şi centru de relaxare.

Promisiuni la fel de generoase sunt făcute şi sindicaliştilor, pe care îi asigură că vor putea cheltui 50.000 de euro pentru „studii şi soluţii”.

Sindicatele cataloghează însă toate aceste planuri de relansare a companiei de stat drept „populiste şi fără temei legal”. Specialiştii atrag atenţia că astfel de cheltuieli ar putea îngropa TAROM, în condiţiile în care de la an la an compania continuă să piardă bani şi nu reuşeşte să-şi crească veniturile decât cu un nesemnificativ 1%.

Ramona Mănescu, șefa de la Transporturi îi cere acum socoteală belgianului pentru promisiunile făcute.

„Ministrul Transporturilor a solicitat managementului profesionist să i se pună la dispoziție textul propus, împreună cu o notă de fundamentare care să susțină propunerile avansate în document”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Pentru a-l păstra pe Christian Heinzmann în funcţia de director general la TAROM, Ramona Mănescu a sacrificat, la finalul anului trecut, consiliul de administraţie numit pe vremea fostului ministru al transporturilor Relu Fenechiu.

Acum, foştii şefi au dat în judecată compania aeriană pentru că, spun ei, au fost demişi pe nedrept.

„La desfacerea unui astfel de contract de mandat fără justă cauză, toate sumele aferente perioadei de patru ani sunt datorate persoanei care a avut contract”, a spus Marius Ghenea, fost membru CA TAROM.

Cu alte cuvinte, dacă judecătorii le dau dreptate, TAROM va trebui să le plătească indemnizaţiile cuprinse între 2.500 şi 3.000 de euro pe lună şi pentru cei trei ani în care nu au fost păstrați în funcție. În total, aproape 470.000 de euro. Este prevederea care apare în contractele de mandat semnate pe vremea lui Relu Fenechiu.

Foştii şefi acuză şi faptul că noul Consiliu de Administrație este numit politic, deoarece din el fac parte Dante Stein, fost sfătuitor al premierului Victor Ponta, Manuel Donescu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Răzvan Filipescu - şeful Autorităţii Naționale pentru Turism.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri