Sari la conținut
News Alert

Angajaţii vor putea primi vouchere de vacanţă

 

Voucherele de vacanţă vor fi folosite doar în turismul românesc. FOTO: Mediafax

Deputaţii au adoptat în acest sens, cu 303 voturi „pentru” şi 12 abţineri, Ordonanţa 8/2014 care modifică Ordonanţa de urgenţă 8/2009 privind acordarea de vouchere pentru vacanţă.

Potrivit celor adoptate de deputaţi, toţi angajaţii pot beneficia de vouchere de vacanţă. Pe de o parte, angajaţii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanţă sau de primă de vacanţă, pe care angajatorul le acordă în urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanţă, nu şi de bani sau prime de vacanţă.

Voucherele de vacanţă vor fi folosite doar în turismul românesc.

De asemenea, se introduce un nou sistem, acela al emiterii voucherelor de vacanţă pe suport electronic. Cele care sunt tipărite în suport electronic, cât şi cele pe suport de hârtie, vor fi utilizate doar în unităţi turistice autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism.

Acest sistem de vouchere de vacanţă păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile şi scutite de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale.

În plus, emiterea voucherelor de vacanţă rămâne sub controlul Ministerului Finanţelor şi va permite intrarea pe piaţă a oricărui actor care respectă condiţiile.

Toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut adoptarea acestor prevederi, arătând că relansează turismul românesc.

Camera Deputaţilor este for decizional.

Pe aceeași temă