Angajatul unei primării ar fi făcut credite false în numele colegilor săi

Data publicării:
Teanc de bani lei digi24 august 2015 2 -1

Bărbatul de aproape 50 de ani este angajat al Serviciului de Taxe şi Impozite din comuna Bălăneşti, de unde primea un salariu de 1.400 de lei. Este acuzat că ar fi împrumutat sume de bani cuprinse între 2.000 si 10.000 de lei în numele mai multor localnici, inclusiv unii angajaţi ai Primăriei. A folosit informaţiile pe care le-a obţinut ca reprezentant al CAR-ului din comună şi a falsificat semnăturile de pe adeverinţele de venit.

Datele sunt cu caracter personal, dacă a falsificat semnăturile, vă daţi seama... ”, spune Marian Pungan, primarul din Bălăneşti.

Poliţia a fost sesizată de un angajat al primăriei. Acesta primise somaţie de plată de la CAR, însă nu ştia că are un împrumut. Cel care ar fi luat banii nu a fost de găsit pentru a da o explicaţie. Şi-a luat concediu de odihnă.

Dar nu am făcut eu împrumutul acesta, colegul a mers şi l-a făcut în numele meu. Am înţeles că trebuie să-mi achite suma pe care a scos-o. A scos 120 de milioane”, a spus Alin Stroe, angajat al primăriei.

„Nu s-a plâns niciodată că ar avea niște probleme dificile, vă jur că îi dădeam eu cu mâna mea”, spune Maria Novac, casieră.

De când a început scandalul, bărbatul a plătit o parte din împrumuturile luate în numele altor oameni.

Deocamdată el nu a recunoscut nimic, numai că sunt sume în această perioadă, de la 2 septembrie şi până astăzi inclusiv, care au fost depuse de către el”, a spus Greta Apostoleanu, președinte CAR Unirea.

„A constituit dosare de credit pe numele mai multor persoane din comuna Bălăneşti, fără acordul acestora. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals şi uz de fals”, a spus Lucian Stroe, purtător de cuvânt la IPJ Gorj”.

Bărbatul, care ar fi făcut astfel de credite încă din 2012, riscă să stea în spatele gratiilor între 6 luni şi 5 ani. Primarul localităţii spune că, după ce se va întruni comisia de disciplină, acestuia i-ar putea fi desfăcut contractul de muncă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri