Animalele „Cămătarilor” au ajuns la grădina zoologică Bucov

Data publicării:
27022013 20anim 20camatari-51954

Actualizare 16.10. Animalele au ajuns la grădinţa zoologică din Bucov. Ele sunt în stare bună.

Actualizare 14.00.Operațiunea de ridicare a animalelor sălbatice a durat câteva ore. Acestora le-au fost implantate microcipuri, pentru a se ține o evidență. Cele șase animale sunt așteptate la grădina zoologică din Bucov în jurul orei 15.00. Transportul animalelor de la reședința lui Nuțu Cămătaru este escortat.

________________________

Reprezentanții organizației au spus că animalele au fost îngrijite relativ bine, însă aveau un spațiu mult prea mic. Spre exemplu, un leu are nevoie de un spațiu de cel puțin 500 de metri pătrați de teren, iar în curtea lui Nuțu Cămătaru nu avea mai mult de 150-180.

Animalele, cei patru lei și doi urși, vor ajunge la grădina zoologică din Bucov, de lângă Ploiești, unde vor sta maximum două luni, de unde vor fi duse în rezervații naturale. Leii vor pleca, cel mai probabil, în Africa de Sud, în timp ce urșii vor fi duși într-o rezervație din Europa.

„Nuțu Cămătaru a fost lăsat să dețină aceste animale timp de ani de zile. Există o responsabilitate a celor care l-au lăsat să facă acest lucru.S-a făcut tranchilizarea animalelor, procedeu cu care eu nu aș fi fost de acord, până nu vedeam că la respectiva grădină zoologică există condițiile prevăzute de standardele europene. Normal era, după părerea mea, să fie lăsate aici, în proces de custodie, până la momentul în care putem să îi ducem într-un loc în care să poată trăi”, a declarat avocatul Paula Iacob.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri