Aniversarea a 60 de ani de la aderarea României la ONU, sărbătorită cu lansarea unei emisiuni filatelice, ștampilată și semnată de Klaus Iohannis

Data publicării:
klaus iohannis la aniversarea 60 onu

În actualul context de securitate volatil rolul ONU devine tot mai important. Anul 2015 a fost un an care a pus la încercare comunitatea internațională în general și UE, în special. Faptul că la ora actuală aproape 120.000 de persoane sunt implicate în diverse misiuni ONU arată disponibilitatea Organizației de a sprijini oamenii aflați în suferință, în același timp, același număr reflectă o realitate îngrijorătoare a crizelor și diverselor regiuni ale globului. În noua arhitectură globală România își urmărește consecvent și pragmatic obiectivele”, a afirmat Iohannis.

El a precizat că Parteneriatul strategic cu SUA și apartenența la NATO și UE reprezintă elementele fundamentale care definesc statutul țării noastre și cadrul de acțiune internațională.

Date fiind evenimentele din vecinătate, obiectivul central al României a fost și rămâne acela de a-și consolida securitatea atât prin asigurarea mijloacelor naționale, cât și prin folosirea la maximum a parteneriatelor noastre strategice, în mod special cel cu SUA, precum și apartenenței la NATO”, a adăugat Iohannis.

Am participat în această seară la Gala ONU, eveniment care a marcat 60 de ani de la aderarea României la Organizația Naț...

Posted by Klaus Iohannis on Tuesday, December 15, 2015

Am participat în această seară la Gala ONU, eveniment care a marcat 60 de ani de la aderarea României la Organizația Națiunilor Unite. Țara noastră a avut o activitate intensă în cadrul ONU, promovând cu succes inițiative care au avut la bază respectarea drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept. Ne vom asuma în continuare aceste principii care au consacrat ONU și care sunt esențiale în menținerea păcii şi securității, precum și în soluționarea problemelor grave cu care se confruntă comunitatea internațională”, a scris președintele pe Facebook după eveniment.

La gala aniversară „60 de ani de la aderarea României la ONU”' au participat și membri ai Cabinetului Cioloș, precum ministrul de Externe, Lazăr Comănescu, ministrul de Interne, Petre Tobă, ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, ministrul Muncii, Claudia Costea, ministrul Sănătății, Patriciu-Andrei Achimaș-Cadariu, dar și directorul SRI, Eduard Hellvig, consilierii prezidențiali Simina Tănăsescu, Laurențiu Ștefan, Ion Oprișor, Andrei Muraru, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, directorul TNB, Ion Caramitru, reprezentanți ai corpului diplomatic.

Evenimentul s-a încheiat cu lansarea unei emisiuni filatelice, ștampilată și semnată de șeful statului. „Este prima dată când folosesc o astfel de ștampilă”, a mărturisit Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri