Anonymous a blocat sute de site-uri israeliene, în semn de protest

Data publicării:
anonymous 20afp 20mediafax 20foto 20attila 20kisbenedek 202-34037

Peste 650 de instituţii private şi publice au fost vizate, inclusiv Bank of Jerusalem, una dintre principalele instituţii financiare din ţară, potrivit grupului, care a mai anunţat că a blocat pentru o perioadă scurtă de timp site-ul Ministerului israelian de Externe.

"Baza de date a Bank of Jerusalem a fost suprimată", au anunţat hackerii pe Twitter, iar site-ul băncii nu mai funcţiona sâmbătă seara.

"Prea mult timp membri Anonymous s-au mulţumit, ca restul lumii, să privească cu disperare tratamentul barbar, brutal şi vrednic de dispreţ aplicat poporului palestinian" de către armata israeliană, se arată într-un comunicat al grupării.

"Dar atunci când Guvernul israelian a ameninţat în mod public că va tăita Internetul şi toate celelalte telecomunicaţii care intră şi ies din (Fâşia) Gaza, ei au întrecut o limită", se arată în acelaşi document.

Israelienii, activi pe reţelele de socializare

Israelul a lansat miercuri o importantă ofensivă aeriană împotriva unor grupări armate palestiniene în Fâşia Gaza, care au replicat cu sute de rachete. Atacurile s-au soldat cu peste 40 de morţi în rândul palestinienilor, iar rachetele au ucis trei israelieni.

În timp ce avioanele israeliene atacau în Gaza, armata a lansat o strategie de comunicare fără precedent pe reţelele de socializare. Militarii au postat, pe Twitter, Youtube sau Facebook informaţii în timp real despre atacurile asupra teritoriului palestinian.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri