ANRM: Produsul final estimat de la Roșia Montană reprezintă 17% aur şi 83% argint

Data publicării:
RosiaMontana5115109-Mediafax Foto-Ovidiu Dumitru Matiu

 

Duţu a a fost întrebat de un parlamentar din comisie care este forma produsului care va ieşi din exploatare, dacă este un compus chimic sau este un element, respectiv aur.

„Produsul final, produsul minier în conformitate cu legislaţia şi cu acordul pe care îl avem cu compania (...) este un produs final cu un conţinut ce îl estimăm 17% aur, 83% argint. Deci, acesta este produsul final, care iese de la companie”, a declarat Gheorghe Duţu, potrivit Mediafax.

Acesta a adăugat că, la solicitarea Comisiei speciale pentru Roşia Montană, ANRM va putea pune la dispoziţie licenţa de exploatare a proiectului.

Duţu a fost întrebat de ziarişti, după audiere, dacă în momentul în care se începe exploatarea Roşia Montana şi sunt descoperite minerale în cantităţi care merită să fie extrase de acolo, atunci ar putea să facă acest lucru o altă firmă decât RMGC.

„Am răspuns şi comisiei: exploatările le vor face cei care au licenţa, iar licenţa o are RMGC-ul. (…) Este perimetrul pe care îl au în gestiune, iar în momentul în care descoperă alte elemente, ei vin cu un plan la noi, se întocmeşte un act adiţional, iar pe baza acestuia le acordăm dreptul de a exploata şi celelalte elemente”, a precizat preşedintele ANRM.

El a mai spus că, în urma analizelor care s-au făcut, a rezultat că nu sunt alte elemente care ar putea la ora actuală să fie exploatate.

„În urma analizelor care s-au făcut până în prezent în laboratoare autorizate, a rezultat faptul că nu sunt alte elemente care ar putea, la ora actuală, să fie exploatate. (…) Nu putem discuta în procente. S-au făcut teste de fezabilitate, în laboratoare internaţionale acreditate, auditate. Deci, elementele care există la ora actuală în zonă sunt sub gradul de a fi exploatat”, a menţionat Duţu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri