ANRP cere anularea retrocedărilor de teren de la Nana. Fost consilier prezidenţial: "Terenurile erau la a treia vânzare"

Data publicării:
camp

Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor va cere în instanţă, în urma raportului Corpului de Control al Guvernului, anularea retrocedării unor suprafeţe de teren din localitatea Nana, judeţul Călăraşi. Este vorba despre 60-70 de hectare din terenurile care îi aparţin acum Ioanei Băsescu.

ANRP merge în instanţă pentru a cere suspendarea acestei tranzacţii, după ce raportul Corpului de Control al premierului din 8 aprilie a arătat că 11 titluri de proprietate ar fi fost transferate ilegal. Şeful Autorităţii spune că instituţia a luat la cunoştinţă aceste date, iar acum se lucrează la documentaţia care va merge în instanţă.

"Terenurile erau la a treia vânzare", spune la Digi24 Adrian Rădulescu, fost consilier prezidenţial, cel care a îndrumat-o pe Ioana Băsescu în demersul de cumpărare a loturilor din comuna Nana. Practic, cei care au greşit – dacă s-a greşit – ar fi cei din comisia locală pentru reîmproprietărire, crede fostul consilier:

"ANRMAP nu retrocedează terenuri agricole. Terenurile agricole de la Nana au fost retrocedate de către Agenţia Domeniilor Statului. Nici ADS nu poate cere anularea retrocedării, pentru că s-au retrocedat primăriei. (...)
Ultimul proprietar e cumpărător de bună credinţă, iar terenurile, când intră în circuitul civil, presupunând că au fost retrocedate incorect, cei care trebuie să plătească despăgubiri sau să suporte rigorile legii sunt cei care au făcut falsurile respective şi nu au nimic cu ultimul cumpărător. Sau că ultimului cumpărător i se poate confisca terenul... E o aberaţie."

El mai spune că ar sfătui-o oricând pe Ioana Băsescu să facă astfel de investiţii: "Orice teren cumpărat este un bun care nu se depreciază şi care îţi aduce venituri.

Iar agricultura, mai ales în România, de aici încolo va fi economia de bază şi va face profit tot timpul. (...) Îi rog pe toţi care au bani, care vor să investească, să investească în agricultură şi cu siguranţă nu vor pierde", mai spune Adrian Rădulescu.

-------------

Conform raportului Corpului de Control al Guvernului, 80% din terenurile de la Nana ar fi fost retrocedate ilegal.

În acest sens a fost înfiinţată şi o comisie parlamentară de anchetă, ai cărei membri susţin că s-au încheiat inclusiv contract de arendă duble în localitatea din judeţul Călăraşi.

Ştirea se actualizează.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri