ANSVSA nu a mai plătit medicii veterinari pentru vaccinări din primăvară. Datoriile ajung până la 20.000 de lei pentru un medic

Data publicării:
vaca veterinar ansvsa

Medicii veterinari din Cluj spun că, din primăvară şi până acum, statul nu le-a dat niciun leu pentru munca din campaniile de vaccinare şi prevenire. Aceste campanii sunt stabilite de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi sunt obligatorii. 

„Se poate întâmpla oricând aici, când un câine care nu este vaccinat poate să atace un cetăţean mai în vârstă, o femeie, un copil. Dacă nu este animalul protejat, pot apărea complicaţii foarte mari”, a spus Octavian Trenca, medic veterinar al comunei Râşca, judeţul Cluj. 

Medicii au calculat că ar avea de primit de la stat sume cuprinse între 10 şi 20.000 de lei fiecare, în funcţie de numărul de animale de care au grijă.

Toţi medicii, toţi colegii au aceleaşi probleme cu restanţe la plată. Ni s-a spus că şi bugetul pe următoarea campanie, respectiv finalul de an, trimestrul IV, este în deficit sau chiar nu există”, a adăugat Octavian Trenca. 

Dacă statul nu mai dă buget pentru medici nu ştiu cum o să reuşim să supravieţuim”, a spus Adrian Gligan, asistent sanitar-veterinar din Râşca. 

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare din Cluj spune că rezolvarea situaţiei nu depinde de el, ci de Guvern. ”Aşteptăm o nouă rectificare a bugetului şi o să primim restul alocaţiilor bugetare”, a spus Nicolae Pivariu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj. 

Cu aceleaşi probleme se confruntă toţi medicii veterinari din România.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri