Antonescu: În varianta optimistă, Băsescu îl va desemna premier pe Ponta

Data publicării:
crin 20antonescu1 20mediafax 20foto 20marius 20dumbraveanu-35282

"Nu ştiu dacă Traian Băsescu va încălca rezultatul alegerilor. Eu aş spune, ca să dau varianta optimistă, că Băsescu va respecta voturile românilor, pentru că nu poate risca o nouă suspendare şi pentru că va încerca, e încă în poziţia să încerce, tot felul de combinaţii în condiţiile acestui vot", a spus Antonescu la un post de televiziune.

Întrebat dacă Băsescu va rămâne în funcţie până la expirarea mandatului, în 2014, preşedintele PNL a răspuns: „Asta depinde de el. Dacă USL ia peste 50 la sută din mandate şi Traian Băsescu ignoră acest rezultat, noi avem doar două posibilităţi. Putem să spunem milioanelor de români că au votat degeaba, sau să-l suspendăm. Nu există a treia cale", a spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL s-a referit şi la viitoarea Constituţie, precizând că, dacă românii vor prefera ca formă de guvernământ republica şi să-şi aleagă prin vot direct preşedintele, atunci legea fundamentală va trebui să ţină cont de acest lucru.

Antonescu, care s-a declarat adept al monarhiei constituţionale, a adăugat că atribuţiile preşedintelui vor fi clar delimitate, „astfel încât să nu existe riscul să alunecăm spre un preşedinte cu apucături speciale, aşa cum s-a întâmplat în anii lui Traian Băsescu, dar în acelaşi timp să nu fie doar un tăietor de panglici".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri