Anul și reparația. În zona Unirii din București se refac trotuarele reparate anul trecut

Data publicării:
placi granit

-Ăsta a fost înainte pe trotuar?

-Da.

-Păi am înţeles...

-Se înlocuieşte...

-Se pune bordură.

-Se pun plăci din alea...

-Plăci din granit? Sau ce plăci sunt alea?

-Granit!

-Dar aici asfaltul a fost făcut... a fost pus acum un an bitumul ăsta?

-Nu ştim!

Locuitorii din zonă ştiu, însă, că şi anul trecut au fost făcute lucrări pe aceleaşi trotuare de pe bulevardul Unirii din Capitală.

„Din banii noştri, bineînţeles, se fac toate astea. Se aruncă banii nostri! Şi pe trotuarul de vis-a-vis tot aşa acum un an sau nu ştiu când au început... au schimbat. Şi acum din nou”, spune o locatară.

De fapt, zona a fost refăcută de două ori în ultimii doi ani. În 2012, au fost puse dale, iar în 2013 acestea au fost înlocuite cu un strat nou de asfalt.

„S-au făcut şi lucrări de astupare a gropilor, de întreţinere, deci s-a turnat un strat de bitum astfel încât cetatenii să circule civilizat”, spune Carmen Dincă, purtător de cuvânt al Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor spun, însă, că acum e vorba de lucrări mult mai complexe.

„În acest moment se reface structura trotuarului. Sub trotuar există şi piatră cubică. Această piatră cubică este colectată și depozitată pentru a fi folosită în Centrul vechi”, adaugă Carmen Dincă, purtător de cuvânt al Administraţiei Străzilor Bucureşti.

Unii dintre trecători se plâng însă că lucrările de acum ar fi făcute de mântuială.

„Nu arartă deloc mai bine. Să mergeţi pe partea cealaltă să vedeţi. Cum se mişcă plăcile şi când e ploaie, calci pe ele şi te stropeşti”, spune unul dintre trecători.

După trotuare, în zona Unirii ar urma să fie refăcută şi şoseaua. Reprezentanţii Administraţiei Străzilor spun că modernizarea trotuarelor face parte dintr-un poiect mai amplu de refacere a 27 de intersecţii mari din oraş. Pentru acesta, Primăria Generală a semnat un contract cadru, pe patru ani, cu mai multe firme alese prin licitaţie în 2012. Atunci, valoarea totală a proiectului a fost estimată la 17 milioane de lei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri